Ik kook jij kijkt

Home / Ik kook jij kijkt

Ik kook jij kijkt

Bestel hier een exemplaar van Ik kook jij kijkt, een uniek kookboek waar ‘aandacht’ het toverwoord is.
-264 pagina’s, 40 x 30 cm.
-De boeken worden 1 keer per week op donderdag verstuurd.

 125,00

 

“In dit unieke, met geduld gemaakte boek zoomen Jan Smink en fotograaf Ruurd Jelle van der Leij in op de schoonheid van onze natuur en de gastronomie die daaruit voortvloeit. Dat daarbij de lekkerheid van de gerechten bijna van het papier spat is de verdienstelijkheid van hun virtuoze samenwerking. Om de wereld te zien hoef je alleen maar aandachtig te kijken. En om haar te proeven duik je gewoon met dit boek de keuken in.”
Rudolph van Veen

“Wat doet de chef met een bestandsdeel van een gerecht en wat zou de fotograaf daar mee kunnen? De chef zal er iets fantastisch mee koken en de fotograaf zal het zo oogstrelend mogelijk in beeld zien te krijgen. Eigenlijk een battle tussen twee vakidioten op het hoogste creatieve niveau en daarmee doen ze met dit boek alles anders. Het is een ongelofelijk prachtig fotoboek van een van onze beste natuur fotografen en een culinair gerechten boek van een Michelin sterrenchef. Twee in één en dat blijkt een match made in heaven te zijn. Laat je meevoeren in hun creativiteit en verwonderen over de schoonheid van onze natuur en de heerlijke gerechten die je nu zelf kunt klaarmaken.”
William Rutten

Hun werk lijkt op het eerste gezicht erg verschillend maar ze vinden elkaar juist in de overeenkomsten.

Jan Smink en Ruurd Jelle van der Leij werkten vanaf juli 2019 aan dit bijzondere kookboek. Het idee was, wat kan de chef met een product en wat doet de fotograaf ermee. Dit leverde een fraaie wisselwerking op waarbij ze elkaar continu over en weer wisten uit te dagen. Hun werk lijkt op het eerste gezicht erg verschillend maar ze vinden elkaar juist in de overeenkomsten. Aandacht voor je product, aandacht voor de details, aandacht voor de schoonheid van alles waar je mee werkt. Alles met geduld en liefde gemaakt. Aandacht is het toverwoord voor dit unieke kookboek.